Syrinx - hudební skupina

Články

6.2.2015

Plesy v lednu 2015

Tak nám pomalu uplynul leden a s ním spousta krásných odehraných plesů. O tom prvním ve Velkém Týnci, který byl ve stylu country jsem už psala.

Další týden tj. v pátek 16.1.2015 jsme hráli už pro nás téměř tradičním plese v Rudě nad Moravou, kde byla opět skvělá atmosféra. Ještě po druhé hodině v noci zpíval celý sál "léta tam stál, stád bude dál" a také "mám rád svařené víno červené". Je to vždy skvělé, když takto publikum zpívá a v Rudě nad Moravou jim to opravdu šlo. Připadá mi to, jakoby stále platilo to staré rčení "Co Čech, to muzikant" nebo aspoň zpěvák a budí to ve mně vlastenecké pudy (ještě více, než když naši vyhrávají fotbal nebo hokej, možná to je i tím, že ten zpěv slyším takto ze sálu častěji). V galerii níže si můžete prohlédnout pár fotek, které fotil náš kamarád Libor Šíp.

V sobotu 17.1.2015 jsme hráli na mysliveckém plese v Kelči a atmosféra byla velice podobná té z předchozího dne, zpívalo se taky a taky velice dobře. Na tomto plese takovou tou pomyslnou třešničkou  pro kapelu byla skvělá myslivecká kuchyně - prostě svíčková z nějakého divokého zvířete (omlouvám se, nevím, z čeho to bylo, ale bylo to naprosto skvělé) s domácím knedlíkem a o půlnoci - to prostě nemůžete vynechat. Navíc na tomto plese máme naprosto exkluzivně pouze pro nás jako pro kapelu jednoho pana myslivce, který se stará o to, abychom neměli žízeň. To nikde jinde nezažijeme a moc za tuto péči děkujeme a současně jsme moc rádi, že jsme se domluvili i na termínu pro příští rok, protože hrozilo, že nebudeme volní a to by nás moc mrzelo.

V pátek 23.1.2015 jsme měli původně hrát pro Obchodní akademii v Olomouci, ale ti se nakonec rozhodli pro jinou kapelu a myslím, že to bylo jen dobře, protože už jsme také pro tuto školu hráli po několikáté a učinit občas změnu není na škodu. Hráli jsme nakonec na maturitním plese 4b) Gymnázia Jakuba Škody v Přerově (doufám, že si nepletu ten maturitní ročník). Gymnázium Jakuba Škody je také náš tradiční zákazník a je pravda, že na těchto maturitních plesech bývaly v minulosti naprosto neskutečné "pařby" kdy tančil nejen celý sál, ale tančilo se i na pódiu a já jsem kromě toho, že jsem se bavila spolu se studenty a zpívala jsem, tak jsem i sledovala, aby se někomu něco nestalo. V galerii níže je pár fotek z minulých plesů. Je pravda, že tanec na pódiu se nekonal - přece jen to není bezpečné a pořadatelské služba si to ani nepřála - ale atmosféra byla naprosto vynikající. Tyto plesy vždycky patřily a stále patří k tomu nejlepšímu z celé plesové sezónu, studenti tohoto gymnázia se dokáží skvěle bavit. Letos se dokonce podařilo roztančit sál ještě před stužkováním, což býval vždycky v minulosti trochu problém. Kdyby se našly mezi vámi nějaké fotky z tohoto letošního plesu, budu ráda, když je pošlete.

Další ples byl v sobotu 24.1.2015 v Dolanech a pořádal jej FC Dolany. Jednalo se o tradiční (cca 53???) ples, který je maškarní, takže se na něm vždy objevovaly krásné masky. Tento ples nebyl moc navštíven, i když přišlo více lidí než v loňském roce. A přesto, že návštěva nebyla moc velká, všichni vydrželi až do konce a skvěle se bavili. S námi hrál náš druhý kytarista Patrik a jeho sólo v Final Countdown do Europe nemělo chybu. Je jen škoda, že nepřijde víc návštěvníků, protože zábava je skvělá a je i dobře podpořit místní fotbalisty a také zachovávat tradice. Moc jich už není.

 KAM DÁL?

2015 - Ples v Rudě nad Moravou
Ples Gymnázia Jakuba Škody v Přerově 2010

Kalendář